Şifa Üniversitesi Hastanesi İzmir Basmane Ziyaretçi Kuralları

İZMİR ŞİFA HASTANESİ HASTA / REFAKATÇI / ZİYARETÇİLERE YÖNELİK KURALLAR

• Şifa Hastanesinde her gün 11: 00 -22:00 saatleri arasında hastanızı ziyaret edebilirsiniz.
  • Yoğun Bakım Ünitelerinde yatan hastalarınız için günde 1 defa 1. derece yakınlarına kısa süreli görüşme imkanı sağlanacaktır. Ziyaret saatleri 15:00 - 16:00 arasında yapılmaktadır.
  • Hasta sağlığı açısından ziyaretlerinizde lütfen çiçek, küçük çocuk ve yiyecek getirmeyiniz , hasta ziyaretinizi kısa tutunuz.
  • Yemek ve doktor vizitinde odada bulunmamaya dikkat ediniz.
  • Hasta odasına giriş ve çıkışlarda el hijyeni için odada bulunan dezenfektanı kullanınız.
  • Ziyaretiniz sırasında gürültü yapmayınız, yüksek sesle konuşmayınız.
  • Hastaların sağlığı açısından az sayıda ziyaretçi kabul edilmektedir.
  • Ziyaretçilerin hastaya yakın temasta bulunması sakıncalıdır.
  • 18:00'den sonra tüm giriş ve çıkışlar A Blok ana kapıdan yapılmaktadır. "İzmir Şifa Hastanesi için"
  • Refakatçıların hastanede kaldıkları süre içerisinde T.C. kimlik kartlarını yanında bulundurmaları zorunludur.

ÖZELLİKLİ BÖLÜMLERE AİT ZİYARETÇİ KURALLARI

Özellikli Bölümlerimiz Yoğun Bakım Üniteleri ve Prematüre Servisleridir.

• Ziyaret saatleri: Yoğun Bakım Ünitelerinde yatan hastalarınız için günde 1 defa, 1. Derece yakınlarına kısa süreli görüşme imkanı sağlanacaktır. Ziyaret saatleri 15:00- 16:00 arasında yapılmaktadır.
  • Giriş-çıkış kuralları –Hijyen: Ziyaretiniz sırasında hijyen kurallarına dikkat ediniz. Görevlinin verdiği bone, maske, galoş ve o bölüme ait özel giysinizi giyiniz. Giriş ve çıkışlarda el hijyeni için odada bulunan dezenfektanı kullanınız.
  • Hasta sağlığı açısından ziyaretlerinizde lütfen çiçek, küçük çocuk ve yiyecek getirmeyiniz, hasta ziyaretinizi  kısa tutunuz.
  • Yemek ve doktor vizitinde odada bulunmamaya dikkat ediniz.
  • Hastanızın genel durumu ve tedavi süreci ile ilgili bilgileri lütfen doktorunuzdan öğreniniz.
  • Ziyaretçilerin hastaya yakın temasta bulunması sakıncalıdır. Görevlilerden habersiz herhangi bir cihaza dokunmayınız ve hastanın yanına oturmayınız.
  • Hasta odasına ziyaretiniz sırasında gürültü yapmayınız, yüksek sesle konuşmayınız, cep telefonunuzu kapatınız.
  • Hastaların sağlığı açısından az sayıda ziyaretçi kabul edilmektedir.
  • Hastanın tedavisi süresince lütfen yoğun bakım ünitelerinin önünde bekleme yapmayınız.
  • Hastanın iletişim bilgileri hastanın dosyasında bulunmaktadır. Herhangi bir istek ve talepte size görevliler mutlaka ulaşacaktır.
  • 18:00'den sonra tüm giriş ve çıkışlar A Blok ana kapıdan yapılmaktadır.